Salátákkal az egészségesebb életért

Waldorf saláta

A Waldorf saláta különböző friss, tápanyagban gazdag összetevőkből áll, amelyek különösen előnyösek lehetnek a 60 év feletti emberek számára.

Nézzük meg, hogy a saláta különböző összetevői miért hasznosak az idősebbek egészsége szempontjából:

Alma

Az alma gazdag rostokban, amelyek segítik az emésztést és megelőzik a székrekedést, ami gyakori probléma az idősebbeknél.

Az alma antioxidánsokat tartalmaz, például flavonoidokat és C-vitamint, amelyek segítenek csökkenteni a szabadgyökök káros hatásait és támogathatják az immunrendszert.

Zeller

A zeller magas víztartalmú és rostokban gazdag, ami segít a hidratáció fenntartásában és az emésztésben.

A zeller káliumban gazdag, amely segít a vérnyomás szabályozásában és a szív egészségének megőrzésében.

Dió

A dió tartalmazza az esszenciális omega-3 zsírsavakat, amelyek elősegítik a szív egészségét és gyulladáscsökkentő hatásúak.

A dió fehérjében és rostokban gazdag, ami hozzájárul a jóllakottság érzéshez és az emésztéshez.

Szőlő

A szőlő polifenolokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják a szív- és érrendszeri egészséget.

A szőlő természetes cukrot tartalmaz, amely energiát biztosít.

Joghurt

A joghurt alapú öntet kalciumot és fehérjét tartalmaz, amelyek fontosak a csontok egészségéhez és az izomtömeg fenntartásához. A probiotikumok elősegítik az egészséges bélflóra fenntartását és az emésztőrendszer egészségét.

Ezen összetevők kombinációja nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnyt is biztosít, amelyek különösen fontosak az idősebb korosztály számára. Az antioxidánsok, a rostok, a jó zsírok és a vitaminok együttesen hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztéshez, az immunrendszer erősítéséhez és az általános jóléthez.

Waldorf Saláta

Adag: 4 adag

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

250 g szárzeller
500 g zöldalma
500 g vörös szőlő
150 g római saláta
150 g dió
150 g görög joghurt
¼ csomag friss petrezselyem
2 ek méz
½ citrom leve
½ tk frissen őrölt bors
5 g só

Így készítsd el a Waldorf salátát!

A Waldorf saláta elkészítéséhez első lépésként mérjük ki a gyümölcsöket és zöldségeket, majd alaposan mossuk meg őket.

A diót durvára aprítsuk fel. A petrezselymet pedig vágjuk apróra. A szárzellert vágjuk hosszában félbe, majd kockázzuk fel.
A szőlő szemeket vágjuk félbe, majd ha szeretnénk távolítsuk el a magokat, így könnyebb lesz fogyasztani.
Ezután szedjük leveleire a salátát, majd kockázzuk fel az almát is miután eltávolítottuk a magházat.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a joghurtot, a mézet. Nyomjuk ki a citrom levét, majd fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük ki alaposan, majd forgassuk bele a felaprított zellert, almát, szőlőt, petrezselymet és diót.
Egy másik tál alját béleljük ki a saláta levelekkel, majd kanalazzuk bele a keveréket. Ezzel készen is vagyunk!

Ha érdekelnek az ilyen és ehhez hasonló izgalmas újdonságok, ajánlom figyelmedbe a Dizájnkonyha Magazint!

A Dizájnkonyha nemcsak szuper recepteket kínál, hanem bemutatja a legújabb kulináris trendeket és fűszereket is, amelyekkel feldobhatjuk mindennapi ételeinket. A Dizájnkonyha rendszeresen jelentkezik inspiráló cikkekkel és ötletekkel, amelyekkel könnyedén új színt vihetünk a konyhánkba.