4+1 ok, amiért a pasik szakítanak

Fiatal pár veszekszik a parkban

Első ok: nem szerelmes többé

A szerelem egy fontos mozgatórúgója, összetartó ereje minden párkapcsolatnak. Ha a férfi úgy érzi, hogy elmúlt a szerelem a partnere iránt, akkor valószínűleg olyan gondolatok kerítik hatalmukba, hogy a kapcsolatuk már nem működik, új vizekre kellene evezni. A szerelem elmúlása számos más problémát generálhat: kommunikációs, konfliktuskezelési problémákhoz és összességében általános elégedetlenséghez.

Második ok: nem érzi komfortosan magát a kapcsolatban

A párkapcsolatoknak a közös boldogság, az együtt tervezett jövő, a családalapítás az alapvető célja. Ha a férfi nem érzi jól magát a kapcsolatban, akkor könnyen frusztrálttá válhat. A nem megfelelő kommunikáció, a konfliktuskezelési problémák, vagy egyszerűen az a tény, hogy nem érzik jól magukat a partnerükkel együtt töltött idő alatt, mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a férfi úgy érezze, hogy „nem jó helyen” van, lépnie kell.

  Harmadik ok: nem ért egyet a célokkal és az értékekkel

  A sikeres kapcsolatokhoz elengedhetetlen, hogy a párok alapvetően közös, vagy hasonló értékrenddel rendelkezzenek. Fontos, hogy az értékrendek mellett Közös célokat találjanak maguknak. Képzeljünk el például, ha a pár egyik tagja külföldön szeretne hosszabb távon dolgozni, míg a másik félnek esze ágában sincs másik országba költözni. De számos más eltérés a célokban és az értékrendekben folyamatos feszültséget okozhat a párkapcsolatban. Egy kapcsolat minden bizonnyal előbb-utóbb véget ér, ha nem tudnak kompromisszumokat hozni a partnerek.

  Negyedik ok: csalódott a partnerében

  A hűtlenség, a hazugság vagy a túlzott féltékenység jelentősen rombolja a kapcsolatot. Ha a férfi úgy érzi, hogy a partnere nem tiszteli őt, akkor valószínűleg szakítani fog. A bizalom megsértése nehezen helyrehozható, és a férfi úgy érezheti, hogy nem tud továbblépni a kapcsolatban. Köztudottan a férfiak sokkal nehezebben viselik a megcsalást, így jóval több esetben jelenti a hűtlenség a szakítás okát, mint a nők esetében.

  Ezek csak néhány ok a sok közül, amiért a férfiak szakítanak. Fontos megjegyezni, hogy minden kapcsolat más, és az okok, amelyek miatt egy férfi szakít, esettől függően változhatnak.

  4+1: eltérő szexuális vágyak a kapcsolatban

  Az eltérő szexuális vágyak egy másik gyakori oka a szakításnak. Ha a párok nem tudják kielégíteni egymás szexuális igényeit, akkor ez frusztrációhoz, elégedetlenséghez és végül a kapcsolat megszűnéséhez vezethet.

  Az eltérő szexuális vágyak többféleképpen jelentkezhetnek. Például előfordulhat, hogy az egyik partner gyakrabban szeretne szexelni, mint a másik, vagy az egyik partner érdeklődik a vadabb, extrémebb kalandok iránt, mint a másik. Az eltérő szexuális vágyak akár a szexuális élet teljes hiányát is eredményezhetik.

  Ha a párok vágyaik eltérőek, akkor fontos, hogy erről beszéljenek egymással. Fontos, hogy tiszteletben tartsák egymás igényeit, és megpróbáljanak kompromisszumot kötni. Ha a párok nem jutnak kompromisszumra az eltérő szexuális vágyakat illetően, akkor ez a kapcsolat végét jelentheti.

  Fiatal pár ül és a párterapeutával beszélget

  Mit tehet egy nő, hogy megmentse a kapcsolatot, házasságot?

  Tisztában kell lennie azzal, hogy mit akar a kapcsolatban. Mi az, amit értékel a kapcsolatban? Mi az, amit nem akar elveszíteni? Ha tudja, hogy ő maga mit akar, akkor könnyebb lesz számára elhatározni, hogy mit kell tennie.

  Beszélnie kell a partnerével a kapcsolatról, a problémákról. Nyíltan és őszintén kell beszélnie arról, hogy mit szeretne a kapcsolatban, és hogy mi az, ami feszültséget generál. Fontos, hogy tiszteletben tartsa a partnere igényeit is.

  Készen kell állnia a kompromisszumokra. A kapcsolatok kompromisszumokból állnak. Ha nem hajlandó kompromisszumokra, akkor a kapcsolat nem fog működni.

  Egy kapcsolaton, főleg ha nem a legjobb fázisában jár, dolgozni kell. A kapcsolatok munkát igényelnek. Ha nem hajlandó dolgozni a kapcsolaton, akkor a kapcsolat nem fog működni.

  Adunk néhány tippet:

  Töltsenek több időt együtt kettesben! Amikor a párok közelebb érzik magukat egymáshoz, akkor nagyobb valószínűséggel tudják megoldani a problémáikat. Szervezzen olyan programokat, mint a romantikus vacsora, közös séta, vagy egyszerűen csak egy jó beszélgetés egy cukrászdában, vagy otthon, egy pohár finom bor mellett.

  Éreztesse a párja iránti szeretetét!. Mutassa ki a férfi iránti szeretetét és törődését. Éreztesse, hogy választottja mennyire fontos számára. De legyen óvatos! A túlzott „nyomulás” rengeteg férfi nehezen viseli, így a próbálkozás a visszájára sülhet el.


  Kérjenek segítséget, ha szükséges. Ha nem tudják megoldani a problémáikat önállóan, kérjenek segítséget szakembertől. Egy terapeuta segíthet nekik megérteni a köztük zajlódó folyamatokat, hasznos tanácsokat adni és megoldást találni a problémákra.

  Nincs garancia arra, hogy ezek a tippek működni fognak. De ha egy nő hajlandó dolgozni a kapcsolatán, akkor megvan az esélye arra, hogy megmentse azt. Érdemes meghallgatni olyan barátnők tanácsait, akiknek sikerült megmenteniük a kapcsolatukat. Azért ez esetben is legyünk óvatosak, nincs két egyforma kapcsolat. Az a módszer, ami az egyik kapcsolatban sikert hozott, lehet hogy egy másikban katasztrófát okoz!

  Természetesen egy nem működő kapcsolatból a nő is kiléphet. Erről egy összefoglalót a numerakiraly.hu oldalon olvashatunk.